Stockholm, Sverige
+46-(0)760-222803
kontakt@planario.se

Verktyget Thinking Portfolio

Verksamhetsutveckla med oss!

What’s it all about then?

Thinking Portfolio är ett
databaserat arbetssätt för att samla, analysera och visualisera!

Människor har under tusentals år drivit projekt, samla information om investeringar, idéer eller andra saker. Med systemet Thinking Portfolio så går det att få alla medarbetarna deltaktiga och engagerade i information samlad på en och samma plats.

Kontakta oss

Hur kommer man igång …

Systemet ligger i Molnet på ”webben”, precis som många andra system idag. Men alla system kan inte anpassas, konfigureras eller parameteriseras så lätt. Som partner till företaget Thinking Portfolio tror vi inte på att ”one size fits all”.  För att systemet skall bli riktigt användbart och ge organisationen något värde så måste det passa in och att få systemet att passa in kallar vi ”parameterisering”.

Några steg på vägen

Resan som Du gör med företaget Planario, Thinking Portfolio och verktyget kan se lite olika ut, men det här är några av del delar som ingår.

Ett första möte

Det är alltid bra att veta vad Du som kund vill uppnå? Tänk dig att Du skulle vilja klippa håret, men råkar kliva in på en restaurang. Du kommer säkert få en riktig schysst middag – men vad det Du ville ha? Därför är den första dialogen och de första mötet viktigt för att ta reda på vad Du vill; talar vi om att ersätta ett befintligt system eller vill Du bygga upp en ny organisation och behöver nya verktyg?

Demonstration

Verktygslådan Thinking Portfolio består av över 800 olika verktyg. Därför kan det vara svårt att få med alla. Men genom en demonstration kan Du att systemet verkligen finns och hur det fungerar.

Demonstrationen görs ofta tillsammans med vår leverantör Thinking Portfolio – det har gedigen erfarenhet av frågor men också tips och idéer. 

Workshop

Har Du/Ni bestämt er för att verktyget är något att sats på så är en workshop alltid ett bra sätt att arbeta på.  Naturligtvis måste den förberedas och redan innan workshopen kan man ha ett första utkast till system.

Parameterisering och Test

När man har sett systemet så börjar ofta tankarna och funderingarna dyka upp. Genom att titta på befintliga verktyg (excelblad eller worddokument) och digitalisera dem så växer förståelse och idéer fram. Och det är i den här fasen som portföljen kommer bli Er Egen Portfölj!

Erfarenheter ifrån implementationer

Vad säger företag och organisationer om igångsättningen och implementeringen?

”Den vägledande principen bakom genomförandet av portföljerna var förenkling, vilket möjliggjordes av en flexibel parameterbaserad portföljram”

”Implementeringsprojektet gick smidigt. Vi tyckte att projektet var välstrukturerat och välskött”