Stockholm, Sverige
+46-(0)760-222803
kontakt@planario.se

Multitasking

Verksamhetsutveckla med oss!

Johanna Rotman skriver i boken ’Manage Your Project Portfolio’; ”Multitasking is the fastest way to waste time. With enough multitasking, you can bring all work to a dead stop”. Oj! Är det inte precis det som vi är så bra på och som är lösningen på allt? Och är inte det som man söker när man letar efter vid nyrekrytering; ”Du skall kunna hålla flera bollar i luften”. Därför är det befriande att läsa det som Johanna skriver. För det är kanske så att det funkar en kort stund att hålla flera bollar i luften, men snart så blir man paralyserad och det ända som händer är att bollarna är i luften – men ingen landar.

Vad är lösningen på det hela? Micromanagement och detaljstyrning där varje person bara gör det som den blir tillsagd av chefen! I dagens projektifierade värld, med matris-organisationer så kan det bli förödande och personer slits mellan olika auktoritära krafter. Vi på Planario är naturligtvis lite subjektiva, men med ett verktyg där alla kan få samma översikt så blir det visuellt tydligt – hur ser det egentligen ut? Med lite sunt förnuft så hoppas man att alla inser att det funkar inte att dela upp personer i 5% eller 10% på olika projekt utan att man måste koncentrera sig på något projekt och sedan göra klart det. För många parallella projekt, liksom multitasking leder bara till en sak; att allting stannar av.